Skip to content

Fjerning av Pigmentflekker med ny teknologi

Hva er hyperpigmentering?

Har du hørt snakk om hyperpigmentering? Enkelt og greit er det mørklegging av ens egen hud. Den gode nyheten er at slike pigmentflekker kan fjernes med laser. Mørke og flate områder av økt pigment kan komme hvor som helst på kroppen, men spesielt hyppig på soleksponert hud og fører til ujevn hudtone. Jo dypere pigmentet ligger jo vanskeligere er det å behandle. Hos enkelte kan ikke pigmentet fjernes helt, men lysne det. Hyperpigmentering er vanlig hos alle hudtyper, men mest utpreget hos de med oliven farget eller mørk hudtone, som har et høyere nivå av melaninproduksjon.

Picoway® er den nyeste og mest avanserte laseren for godartede pigmentflekker slik som fregner, aldersflekker, solar lentigo og café-au-lait. Denne banebrytende teknologien bruker den korteste laserpulsen på markedet som måles i picosekunder, for å bryte ned pigmentet i små partikler.

Ung kvinne ser inn i kameraet. Hun er klar for behandling av pigmentflekker ved Remove Hudklinikk.
Prosedyre Tid: 60 Min
Anestesi: Nei
Varighet Av Resultater: Permanent
Tilbake Til Arbeid: 1 dag
Resultater: 1 Behandling

Hva Forårsaker Pigmentflekker?

Mørke flekker på huden kan oppstå av ulike faktorer, som etter akne eller traumer i huden, hormonelle forandringer, stress og solskade. Når huden blir inflammert som ved akne, vil inflammasjonen og skaden på vevet øke risikoen for melaninproduksjon. Dette er kjent som post-inflammatorisk hyperpigmentering (pih). Etter huden heales vil en rød, lilla. brun eller sort spot dukke opp som en skygge på området. Dette kalles akne-arr, selv om de egentlig ikke er det. PIH kan oppstå av andre traumer på huden som eksem, psoriasis, dermatitter, allergiske reaksjoner eller insektbitt. Melasma oppstår av hormonelle forandringer, stress og medikamentell behandling. Denne hudforandringen kan være uforutsigbar og vanskelig å behandle.
Melasma oppstår som regel i panne, nese, kinn og overleppen. Solskader ser man ofte på skuldre, hender, hals og bryst – samt i ansiktet.

Hvordan Behandle Pigmentflekker?

Å ha en hudpleierutine beriket med tyrosinasehemmere som minsker overførselen av melanin i cellene, eksfolierende ingredienser som syrer og vitaminer vil kunne forbedre intensiteten på hyperpigmenteringen, samt kunne fjerne noe av overflaten til epidermis slik at pigmentet ikke lengre er synlig og beskjeden.

I tillegg vil syrepenslinger eller kjemiske peelinger i klinikk kunne gi huden en fornyelse slik at det øverste laget i huden flasser og man etterlates en jevnere hudtone enn tidligere. Solbeskyttelse er essensielt for å forhindre fremtidig hyperpigmentering. Bruk solfaktor 30+ daglig og unngå sterk sol.

Hvorfor Bruke Vår Teknologi?

– Effektiv på flere typer pigmentering
– Gode resultater etter få behandlinger
– Mindre ubehag

Hvordan Fungerer Behandlingen?

Laserlyset treffer de uønskede pigmentene i ultrakorte pulser, disse pulsene bryter ned pigmentet i ørsmå partikler som så fjernes av kroppens naturlige avfallssystemer.

PicoWay-laseren produserer mindre varmeenergi enn tradisjonelle lasere, noe som gir tryggere og mer komfortabel behandling, med mindre fare for bivirkninger.


Hvor Mange Behandlinger Trenger Jeg?

Effekten av behandlingen baserer seg på mange faktorer; hvor på kroppen, dybde, størrelse og type pigmentering. Noen lesjoner krever flere behandlinger for optimalt resultat, mens andre trenger kun én enkelt behandling.

Er Det Noen Bivirkninger?

Etter behandlingen kan det sees rødhet og missfarging i huden rundt området som er behandlet. Noen vil kunne oppleve at huden blir midlertidig blekere eller mørkere i noen måneder etter behandling.

Fordeler Og Ulemper Med Picoway laserbehandling

Her kommer en rask oversikt over de viktigste punktene. Kontakt oss for mer detaljert informasjon. 

Fordeler:

– Effektiv laserbehandling som en trenger færre behandlinger med enn andre lasere.

– Det er lite smerte knyttet til behandlingen.

– Fungerer utmerket til lys hud med genetiske fregner eller solskadet hud

Ulemper:

– Fungerer ikke på alle typer pigmenteringer

– Man kan ikke utføre behandling på gravide

Behandling Av Melasma

Siden melasma kommer av indre årsaker, og trigges av sol er det viktigste å forhindre for de med denne utfordringen sol. Bruk solkrem daglig og helst ta på nytt lag hver 2 time. Fysiske solkremer er bedre enn kjemiske da fysiske solfaktorer stopper både UVA og UVB- radikaler fra sol å nå huden og dermed fører det til ingen varme i huden. Det er flere behandlingsalternativ for melasma og vi bruker ofte meline peel for å behandle melasma med gode resultater.

Å fjerne sjenerende pigmentering med laser er et supert verktøy å benytte, men det passer ikke for alle og heller ikke for alle type pigment. Derfor er det veldig viktig med en konsultasjon før man booker time til dette.

Fra 2300,- per behandling

Gratis Konsultasjon

Vi er en inkluderende klinikk som ønsker alle og enhver velkommen til en gratis konsultasjon.

Fjerning av pigmentflekker er tilgjengelig med Remove ved følgende klinikker: 

Remove Oslo
Remove Trondheim