Skip to content

Se etter behandlinger

Antirynkebehandling

Dersom du ønsker å fjerne rynker uten kirurgi, kan muskelavslappende injeksjoner være riktig for deg. Vi kan behandle blant annet linjer i pannen og svetteproblem i armhulene.

Remove benytter et legemiddel som er produsert av legemiddelfirmaet Allergan. Blant annet brukes det til behandling av migrene, overdreven svetting og i estetiske klinikker til å redusere rynker og mimikk.

En eldre kvinne smiler mot kameraet, portrettert i et rolig miljø, illustrerer en pasient ved Remove kosmetiske hudklinikk.

Behandlingstid: 30 minutter

Anestesi: Nei

Varighet: 3-5 måneder

Tilbake i Arbeid: Umiddelbart

Synlige resultater: 1 behandling

Om antirynkeinjeksjoner

Hvordan fungerer injeksjoner?

For at en muskel skal kunne bevege seg, sendes det nervesignal via neurotransmitter som ber musklene om å bevege seg. Stoffet setter seg på disse transmitterne og gjør det umulig for muskelen å bevege seg. Dermed blokkeres lokale nerveimpulser til spesifikke muskler, over tid vil transmitterne gjenopprettes og musklene vil kunne bevege seg igjen. Dette er ikke permanent men virkningen varer rundt 3-5 måneder. Man kan oppnå mer langvarig effekt dersom man behandler med jevne mellomrom.

Hvilke områder kan behandles med injeksjoner?

De vanligste områdene som også er FDA-godkjent er linjer i pannen, løfting av øyebryn og rynker som setter seg i øyevikene. Man kan som tidligere nevnt også behandle andre områder.

Hvordan er effekten av behandling med injeksjoner?

Det tar rundt 24 til 48 timer før effekten tar til, og tydelige resultater ser du fra tre til syv dager. Full effekt oppnås etter rundt 14 dager. Lammelsen virker rundt 3 måneder, men hos noen – eller dersom man tar antirynkeinjeksjon jevnlig – kan det virke opptil 6 måneder. Dette varierer individuelt da din egen kropp vil metabolisere toksinet.

Hvordan påvirker injeksjoner mimikken?

Dersom det behandlingen er utført korrekt vil du fortsatt kunne klare å bevege musklene til en viss grad. Noen ønsker full lammelse, mens andre ønsker noe bevegelighet. Det er derfor viktig å informere din behandler om hva du ønsker. Dersom det er satt en større dose enn ønskelig går det ikke an å redusere virkningen, da må du vente til det forsvinner av seg selv.

Bivirkninger

Vil porene bli mindre med kosmetiske injeksjoner?

Antirynkeinjeksjon kan ha en strammende effekt på porene. Man kan også benytte en liten dose Vistabel i en ansiktsbehandling som kalles “aquagold”. Dette gir en glatt, smidig hud hvor sminke ser mye bedre ut på huden.

Hvilke andre sideeffekter er det?

Etter prosedyren kan det oppstå lett inflammasjon med rødhet på behandlingsområdet, noen ganger får en små blåmerker fra nålestikkene og dette er forbigående. Dersom injeksjonen er satt feil kan det oppstå heng.

Hva er forskjellen på filler og antirynkeinjeksjoner?

Begge benyttes til å forhindre aldringstegn, men filler og antirynkeinjeksjoner er ikke det samme. Fillere gir volum og plump til huden mens medisinske antirynkebehandlinger blokkerer nervesignaler som får muskler til å bevege seg for å forhindre linjer i bevegelse.

Konsultasjon og informasjon

Vi er en inkluderende klinikk som ønsker alle og enhver velkommen til en gratis
konsultasjon. 
Kontakt en av våre klinikker for å booke tid.