Skip to content

Se etter behandlinger

Behandling av Sprengte Blodkar

De fleste av oss har større eller mindre sprengte blodkar på kroppen. De kan sees flere steder men er oftest å finne i ansikt, på bryst, og på ben.

Hva er egentlig sprengte blodkar og hvorfor oppstår disse?

Sprengte blodkar er en fellesbetegnelse på utvidede, tynne blodårer som ligger overfladisk og synes gjennom huden. Av ulike årsaker kan blodkarveggene bli svakere slik at de blir permanent utvidet. Sprukne blodkar kan være rødlige eller lilla/blålige i farge. De er ufarlige, men for noen kan det gi kosmetiske plager.

På bena er ofte blodkarene blålige mot lilla i farge, og kalles spindelvevsårer. Disse kommer oftest i voksen alder. Man har også det som kalles spider nevus eller stjernemerke, som er en lokal utvidelse av blodkar i huden. Dette skaper en stjerne – eller edderkoppliknende hudforandring med blodårer som forgreiner seg ut fra en rød prikk i midten.

Behandling av sprengte blodkar ved Remove hudklinikk, hvor en terapeut bruker laser på en pasients ben.

Behandlingstid: 20 minutter

Anestesi: Nei

Varighet: Permanent

Tilbake i Arbeid: Umiddelbart

Synlige resultater: 1 behandling

Om behandlingen

Hos oss behandles sprengte blodkar med laser. Denne formen for behandling av synlige blodkar er en av de mest effektive på markedet. Man kan fjerne større kar på bein og mindre og mer overfladiske kar som ofte viser seg i ansiktet og på bryst.

Når laseren treffer det røde pigmentet i blodkaret skapes det høy varme. Blodet i karet koagulerer og ødelegges. Laserstrålen vil også kunne gi en midlertidig skade i huden slik at det skapes pigmentering, og det er derfor viktig at huden er så lys som mulig ved behandling

Laserbehandlingen fjerner de sprengte blodkarene permanent, og behandlingen er rask og skånsom.

Med vår Duetto laser kan vi sikkert og effektivt behandle alle typer kar. Det kan være alt fra større sprengte blodkar på bein til mer overflatiske og små årer i kinn.

Vi opplever at bivirkninger er veldig sjeldne.

Hvor mange behandlinger kreves?

Hvor mange behandlinger man vil trenge avhenger av mengden sprengte blodkar man har. Vanligvis trenger man 1–2 behandlinger, men noen tilstander vil kreve 3–4 behandlinger. Informasjon om hvor mange laserbehandlinger man vil trenge vil din behandler gi deg under konsultasjon i klinikken.

Det er mange av oss som får disse synlige karforandringene både på ben, ansikt og andre steder på kroppen. Dette kan oppstå av flere grunner. Årsaker til at disse sprengte blodkarene oppstår kan være sykdom, medisiner, genetikk, strålebehandling, statisk arbeid, graviditet, hormonelle forandringer, forfrysninger, soling eller traume på området.

De fleste av oss har større eller mindre områder med disse synlige karene. Det kan enkelt behandles med vår Gentlemax Pro laser. Kort fortalt fører laserstrålen til at de små blodkarene klapper sammen og destrueres.

Før og etter behandling

Både før og etter behandling bør man unngå sterk sol og solarium på området i minst tre uker. Vi anbefaler at du daglig bruker høy solfaktor på huden, minimum solfaktor 30 for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. I tillegg bør du unngå kremer og peelinger som kan irritere huden den siste uken før du skal fjerne sprengte blodkar.

Rødhet og hevelse i behandlingsområdet er vanlig og vil gå over i løpet av få dager. I noen tilfeller kan blodkarene bli noe mørkere i farge før de forsvinner. Ettersom restitusjonsprosessen er individuell for hver pasient, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Bivirkninger er veldig sjeldne.

Skulle du lure på noe etter behandlingen, ha bekymringer eller spørsmål er det bare å ta kontakt med oss.

Vi kan ikke behandle:

-Pasienter som bruker medisiner som gjør huden lysømfintlig

-Pasienter som har vært behandlet med retinoider (tabeletter) bør vente ca. 6 mnd etter avsluttet kur før man kan starte laserbehandlingen.

-Pasienter som har lett for å danne arr eller keloider, bruker blodfortynnende medisiner, eller bruker kremer som gjør huden lysømfintlig kan ikke behandles.

-Kvinner som er gravide

Konsultasjon og informasjon

Vi er en inkluderende klinikk som ønsker alle og enhver velkommen til en gratis
konsultasjon. 
Ta kontakt med en av våre klinikker for å booke tid.