Skip to content

Se etter behandlinger

Fjerning av Pigmentflekker

Har du hørt snakk om hyperpigmentering? Enkelt forklart er det mørklegging av ens egen hud. Den gode nyheten er at slike pigmentflekker kan fjernes med laser. Mørke og flate områder med økt pigment kan forekomme hvor som helst på kroppen, men spesielt hyppig på soleksponert hud, hvilket fører til ujevn hudtone. Jo dypere pigmentet ligger jo vanskeligere er det å behandle. Hos enkelte vil ikke pigmentet kunne fjernes helt, men behandling vil lysne det. Hyperpigmentering er vanlig hos alle hudtyper, men mest utpreget hos de med olivenfarget eller mørk hudtone, som har et høyere nivå av melaninproduksjon.

Picoway® er den nyeste og mest avanserte laseren for godartede pigmentflekker slik som fregner, aldersflekker, solar lentigo og café-au-lait. Denne banebrytende teknologien bruker den korteste laserpulsen på markedet som måles i picosekunder, for å bryte ned pigmentet i små partikler.

Behandling av pigmentflekker ved hjelp av Picoway laser ved Remove hudklinikk.

Behandlingstid: 60 minutter

Anestesi: Nei

Varighet: Permanent

Tilbake i Arbeid: 1 dag

Synlige resultater: 1 behandling

Om Pigmentflekker

Hva forårsaker pigmentflekker?

Mørke flekker på huden kan oppstå av ulike faktorer, som etter akne eller traumer i huden, hormonelle forandringer, stress og solskade. Når huden blir betent eller irritert, som ved akne, vil inflammasjonen og skaden på vevet øke risikoen for melaninproduksjon. Dette er kjent som post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH). Etter at huden repareres vil en rød, lilla. brun eller sort flekk dukke opp som en skygge på området. Dette kalles akne-arr, selv om de egentlig ikke er det. PIH kan oppstå av andre traumer på huden som eksem, psoriasis, dermatitter, allergiske reaksjoner eller insektbitt. Melasma oppstår av hormonelle forandringer, stress og medikamentell behandling. Denne hudforandringen kan være uforutsigbar og vanskelig å behandle.
Melasma oppstår som regel i panne, nese, kinn og overleppen. Solskader ser man ofte på skuldre, hender, hals og bryst – samt i ansiktet.

Hvordan behandle pigmentflekker?

Å ha en hudpleierutine beriket med tyrosinasehemmere som minsker overførselen av melanin i cellene, eksfolierende ingredienser som syrer og vitaminer vil kunne forbedre intensiteten på hyperpigmenteringen, samt kunne fjerne noe av overflaten til epidermis slik at pigmentet ikke lenger er like synlig.

I tillegg vil syrepenslinger eller kjemiske peelinger hos klinikk kunne gi huden en fornyelse slik at det øverste laget i huden flasser og man etterlates en jevnere hudtone enn tidligere. Solbeskyttelse er essensielt for å forhindre fremtidig hyperpigmentering. Bruk solfaktor 30+ daglig og unngå sterk sol.

Hvordan fungerer behandlingen?

Laserlyset treffer de uønskede pigmentene i ultrakorte pulser, disse pulsene bryter ned pigmentet i ørsmå partikler som så fjernes av kroppens naturlige avfallssystemer.

PicoWay-laseren produserer mindre varmeenergi enn tradisjonelle lasere, noe som gir tryggere og mer komfortabel behandling, med mindre fare for bivirkninger.

Er det noen bivirkninger?

Etter behandlingen kan det sees rødhet og misfarging i huden rundt området som er behandlet. Noen vil kunne oppleve at huden blir midlertidig blekere eller mørkere i noen måneder etter behandling.

Behandling av melasma

Siden melasma kommer av indre årsaker, og trigges av sol er det viktigst å forhindre mye sol. Bruk solkrem daglig og ta helst på nytt lag hver andre time. Fysiske solkremer er bedre enn kjemiske da fysiske solfaktorer stopper både UVA og UVB-radikaler fra sol i å nå huden, og er dermed mest effektive i å forhindre solskader og varmeskader. Det er flere behandlingsalternativ for melasma, og vi bruker ofte meline peel for å behandle melasma med gode resultater.

Å fjerne sjenerende pigmentering med laser er et supert verktøy, men det passer ikke for alle og er heller ikke effektivt for alle typer pigment. Derfor er det viktig med en konsultasjon før man booker time til dette.

Fra 2300,- per behandling

Fordeler og Ulemper

Hvorfor bruke vår teknologi?

– Effektiv på flere typer pigmentering
– Gode resultater etter få behandlinger
– Mindre ubehag

Fordeler og ulemper med PicoWay laserbehandling

Her kommer en rask oversikt over de viktigste punktene. Kontakt oss for mer detaljert informasjon. 

Fordeler:

– Effektiv laserbehandling som en trenger færre behandlinger med enn andre lasere.

– Det er lite smerte knyttet til behandlingen.

– Fungerer utmerket til lys hud med genetiske fregner eller solskadet hud

Ulemper:

– Fungerer ikke på alle typer pigmenteringer

– Man kan ikke utføre behandling på gravide

Konsultasjon og informasjon

Vi er en inkluderende klinikk som ønsker alle og enhver velkommen til en gratis
konsultasjon. 
Ta kontakt med en av våre klinikker for å booke tid.